Зелений борщ

Борщ зелений
Другий різновид борщу - щавлевий (зелений або весняний) борщ . Такий готують з молодим щавлем, кропивою, лободою, молодим листям городнього буряка, засмачуючи юшку круто вареним яйцем і сметаною або сироваткою, або маслянкою. Так само як і червоний, щавлевий борщ у піст готують без сала і м'яса, на олії, з грибами й рибою.
Склад:

  • 50 г свинини
  • 100 г кісток,
  • 60 г буряку
  • 150 г картоплі
  • 25 г моркви
  • 10 г кореня петрушки
  • 20 г ріпчастої цибулі
  • 10 г зеленої цибулі
  • 80 г щавлю
  • 80 г шпинату
  • 3 г пшеничного борошна
  • 1/4 яйця
  • 20 г сметани
  • 3 г цукру, оцет
  • 10 г жиру, перець духмяний, лавровий лист, кріп, сіль

Приготування:

  • Свинину варять до готовності у киплячому кістковому бульйоні, витягують і нарізують на порції.
  • Буряк, нарізаний соломкою, збризкують оцтом, добре перемішують і тушкують до готовності, додаючи цукор і бульйон.
  • Моркву, петрушку і цибулю нарізують, обсмажують і перемішують з борошном.
  • У проціджений киплячий бульйон кладуть картоплю і варять протягом 10-15 хвилин, додають буряк, овочеву суміш з борошном, подрібнені щавель і шпинат, перець, лавровий лист, сіль і варять до готовності.
  • Подаючи на стіл, у тарілку кладуть шматочок м'яса, кружальце звареного в круту яйця і дрібно нарізані зелену цибулю і кріп.
28 Лютого 2015